2021.11.28., vasárnap , Stefánia

Szántóföld

2021. november 18. csütörtök • 15:08

TAVASZI STARTER TECHNOLÓGIAI CSOMAG A TERMÉSBIZTONSÁGÉRT

Az utóbbi hónapokban kibontakozó körülmények egy dologra biztosan jók voltak, mégpedig arra, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a 2022-es év a már korábban megszokott bizonytalanságokon túl extra kockázatokat is tartogat a szántóföldi növénytermesztés jövedelmezőségére.

Elég csak a rekordmagas árszintet elért nitrogén műtrágyákra gondolnunk. Ma még az sem elképzelhetetlen, hogy a tavaszi szezonban bizonyos imput anyagokból hiány alakulhat ki. Ez mind-mind azt igazolja, hogy a következő szezonban talán a korábbi időszakokhoz képest is felértékelődik a biztonság.

Mindenki, aki gazdálkodik tudja, hogy milyen jelentőségű a dinamikus, egyenletes kezdeti fejlődés. Nagyon fontos, hogy a fiatal növény gyorsan, nagy tömegű gyökérzetet fejlesszen, mely kellő hatékonysággal használja a talaj tápanyag – és vízkészletét és jó alapot ad a majdani termésképzéshez.

Az Alba Milagro Hungary Kft. a jól működő, stabil technológiai javaslatával ebben kívánja segíteni jelenlegi és jövőbeni partnereit. A tavaszi starter technológiai csomagunkhoz limitált ideig az előszezoni kondíciókat kiegészítve extra kedvezményt biztosítunk, mellyel tápanyagutánpótlás mellet az üzemanyagfelhasználást is segíteni kívánjuk.

A GERMINATOR technológiai csomag minden tagja a korai, gyors gyökérképződésben és dinamikus kezdeti fejlődésben támogatja a növényeinket. A GERMINATOR mikrogranulált starter biztosítja a könnyen felvehető foszfort és nitrogént, ami energizálja csíranövényt így a fejlődése robbanásszerűvé válik. A termékben jelenlévő kén tartalom javítja a nitrogén hasznosulását, az cink segíti a gyökérzet gyors növekedését.

A GERMINATOR hatása jól látható az 1. ábrán, mely egy erősen kötött réti csernozjom talajon készült 2021-ben, amikor a szokásosnál sokkal hidegebb tavasszal kellett megbirkóznunk.

  1. ábra: GERMINATOR P-SECURE hatás a 6-8 leveles kukoricán

A technológiai csomag tartalmaz még ACTIVA PLUS gyökéraktivátort, mely tápanyagösszetételével és bioaktív hatóanyagival lombon keresztül 2-4 leveles kortól használva segíti a gyökérzet tovább intenzív növekedését és javítja az állomány egyenletességét.

A vegetáció további szakaszában a növény megnövekedett tápanyagigényének kielégítését a mikrokristályos lombtrágyák tudják segíteni. A formulációnak köszönhetően nagy mennyiségű, azonnal oldódó, könnyen használható tápanyagot tudjuk támogatni növényeinket.

A csomag tartalmaz még pH MASTER permetlé kezelő készítményt. A növényvédelemhez felhasznált víz minőségének optimalizálásával növényvédőszerek hatékonyan fejtik ki hatásukat, nő a növényvédelmi technológia sikeressége.

A technológiai csomag részleteivel kapcsolatban keresse Alba Milagro szaktanácsadóját.

Kapcsolat

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.