2021.11.28., vasárnap , Stefánia

Gépesítés

2021. november 07. vasárnap • 09:06

A BLU - Német Bérmunkavállalók Szövetsége – biztosítja a családi gazdaságok jövőjét

Hangzottak el, a szövetség közelmúltban Hannoverben megtartott sajtótájékoztatóján. A bérvállalkozók jellemzően a legkorszerűbb gépekkel dolgoznak és hatékony technológiai megoldásokat alkalmaznak országszerte. Fogékonyak a technikai innovációkra és sokszor rajtuk keresztül ismerik meg a gazdák a korszerű termelési módszereket. Élen járnak a precíziós megoldások alkalmazásában, érdekük a digitalizáció felgyorsítása.

A német szövetségnek 2.000 regisztrált tagja van, amelyek 30.000 munkatárssal dolgoznak és behálózzák az egész országot, azonban az északi tartományokban gyakrabban lehet velük találkozni. A dolgozóik közül 3.100 fő profi szakember és 21.000 fő dolgozik teljes munkaidőben a vállalkozásoknál. A legfőbb partnereik a családi gazdaságok, amelyek elsősorban igénybe veszik szolgáltatásaikat. Ezek hosszútávon is bizalomra épülnek. Jó a kapcsolatuk a traktor és mezőgazdasági gépgyártókkal is, amelyeknek stabil vevőkörét képezik. A gyártókat gyakran újabb és újabb innovációkra ösztönzik, amelyekkel minőségibb és hatékonyabb munkavégzésre képesek.

fotó: pixabay.com

A szántóföldi növények betakarításának nagyobbik részét a bérvállalkozók végzik az országban. A silókukorica betakarításának 90 %-át a kalászos gabonák 50 %-át, a gyökgumósok (cukorrépa, burgonya) betakarításának 30 %-át a bérvállalkozók végzik. Oroszlánrészük van a tömegtakarmány bázis előállításában és a biogázüzemek kiszolgálásában. A nagytömegű mezőgazdasági szállítások kétharmada kapcsolódik hozzájuk. A mezőgazdasági bérmunka szolgáltatások mellett jelenleg 30 %-ot tesz ki a tevékenységüknek a különböző kommunális területeken (útkarbantartások, hó eltakarítás,stb) valamint az önkormányzatoknak végzett munkák, ill. építőipari munkákhoz kapcsolódó szállítási és rakodási feladatok. Ezek és az erdőgazdálkodásban nyújtott szolgáltatások részaránya is növekvő.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.